divino-pablo, sprawdz jaki masz rok modelowy i jezeli jest to rok modelowy 2002 (mimo iz auto jest z rocznika 2001) to tak jak pisze Maicroft (dzieki za sprostowanie :-)) mozna sprawdzic przebieg
Kod błędu V60
Zwiń
X
-
Opis błędu pasuje do tego co się dzieje poprostu niekiedy obrty silnika wariują raz za małe raz za duże raz falująmiędzy 1000 - 2000 . Już kupiłem przepustnicę (zamiennik za 498 orginał przeszło 1300) jutro stawiam auto do wymiany. Wg mnie sama wymiana to nie problem lecz późniejsze programowanie niestety nie mam mej Octy do czego podłączyć tylko muszę orzez mechanika to załatwić. Jurto będę wiedział co i jak. Dzięki za info
[ Dodano: Wto 21 Lut, 06 16:53 ]
Przepustnica wymieniona Koszt 120. Auto jeździ bezproblemowo. Przepustnica tak jak wyżej napisałem nie orginał. Wymiana w www.sserwis.pl polecam zrobione bez bulu bezproblemowo i na umówiony wcześniej termin. Irek
Komentarz
-
-
odświerze troche
ostatnio jadąc już kilkadziesiąt dobrych kilometrów auto przy wchodzeniu w zakręt zgasło dobrze ze prędkość nie była za duża to dało rade jeszcze skręcić kierownicą zeby na przeciwny pas nie wlecieć.
Po odpaleniu na benzynie obroty utrzymują sie na poziomie 200 (200 nie 2000) autko chodzi cicho i co dziwne wcale nim nie trzęsie po przejściu na gaz gaśnie ale jak zacznie sie jechać wszystko jest ok tylko na luzie bez dodania gazu gaśnie.
Po podłaczeniu pod VAG wyszedł błąd nastawnika przepustnicy V60 - BŁAD SPORADYCZNY
autko odstawione do znajomego mechanika jutro ma spojrzeć co jest grane
chciałem was spytać czy samo czyszczenie coś pomoże czy już konieczna bedzie wymiana na nową dodam że autko ma przejechane 270 tyś i przepustnica od kiedy mam auto nie była czyszczona czyli od 170 tyś. Ostatnio ją oglądałem fakt że jest czarna jak smoła ale nie czyściłem bo skoro było dobrze to po co ruszać
czytałem kilka tematów z tym związanych i większość musiała wymienić przepustnice ale moze cos przez te 3 lata sie zmieniło i wymyślono jak to naprawić bez zmiany na nową
Komentarz
-
Komentarz